Informacja o przetwarzaniu danych osobowych (RODO - GDPR)

Ważne informacje dla wszystkich użytkowników. Przeczytaj, zanim zarejestrujesz konto: Regulamin Forum Eksploracyjnego, Polityka Prywatności
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Slaworow
Administrator
Posty: 806
Rejestracja: 10 lip 2015, 14:40

Informacja o przetwarzaniu danych osobowych (RODO - GDPR)

#1 Post autor: Slaworow » 05 lut 2019, 10:04

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

1) Administratorem danych osobowych użytkownika forum jest forum sztolnie-forum.pl. Jako dane osobowe zbierane są następujące informacje:
- adres e-mail
- adres(y) IP z których użytkownik korzysta logując się na forum oraz pisząc posty
- unikalny nick użytkownika
Podanie w/w danych jest obowiązkowe do rejestracji konta. Podawanie pozostałych danych w formularzu rejestracyjnym jest opcjonalne.

2) Dane osobowe użytkownika nie będą przetwarzane ani przekazywane do do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej. Dane osobowe mogą zostać przekazane odpowiednim organom administracji państwowej (np. Policji) na życzenie tychże.

3) Dane osobowe użytkownika będą przechowywane przez okres funkcjonowania forum.

4) Użytkownik posiada prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (*jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

5) Użytkownik ma prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna, iż przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

Wróć do „Ważne informacje od administracji”