Forum Eksploracyjne

Dawniej sztolnie.fora.pl
Dzisiaj jest 21 lis 2017, 5:48

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 22 sty 2016, 21:38 
Offline

Rejestracja: 04 sty 2016, 21:05
Posty: 11
Ostatnio nabyłem takie oto cudo. W pełni sprawna, 160zł i co najważniejsze znalazłem źródło takich części jak szkła, zapalniczki i tp. i to w przystępnych cenach.
Lampkę tego typa mogę śmiało polecić.
Szkła metanowego jeszcze nie ma ale się załatwia.


Załączniki:
DSC_2053.jpg
DSC_2053.jpg [ 30.43 KiB | Przejrzano 3261 razy ]
DSC_2052.jpg
DSC_2052.jpg [ 31.72 KiB | Przejrzano 3261 razy ]
DSC_2051.jpg
DSC_2051.jpg [ 26.31 KiB | Przejrzano 3261 razy ]
Zgłoś ten post
Na górę
Post: 07 lut 2016, 21:37 
Offline

Rejestracja: 04 sty 2016, 21:05
Posty: 11
Szkło metanowe zdobyte :) I zapalara w zapas.


Załączniki:
DSC_2255.jpg
DSC_2255.jpg [ 38.92 KiB | Przejrzano 3227 razy ]
DSC_2256.jpg
DSC_2256.jpg [ 39.14 KiB | Przejrzano 3227 razy ]
DSC_2257.jpg
DSC_2257.jpg [ 28.95 KiB | Przejrzano 3227 razy ]
Zgłoś ten post
Na górę
Post: 25 lut 2016, 11:48 
Offline

Rejestracja: 24 lut 2016, 11:04
Posty: 8
Moje szkło się potłukło, gdzie można załatwić nowe?


Zgłoś ten post
Na górę
Post: 26 lut 2016, 20:09 
Offline

Rejestracja: 04 sty 2016, 21:05
Posty: 11
U mnie :)


Zgłoś ten post
Na górę
Post: 04 kwie 2016, 19:34 
Offline

Rejestracja: 04 sty 2016, 21:05
Posty: 11
W ofercie mam również osłony siatki - można z lampy LB1 zrobić LB1A


Zgłoś ten post
Na górę
Post: 22 paź 2016, 21:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 sty 2016, 21:27
Posty: 62
Miałeś kiedyś sytuację z zacięciem mechanizmu wydawania knota? Mój chyba za długo był suchy i się rozwarstwił w zbiorniku. Po wyciągnięciu ok 6mm mechanizm wysuwania się blokuje, a w zbiorniku widać, że knot jeszcze jest.


Zgłoś ten post
Na górę
Post: 22 paź 2016, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 gru 2015, 14:47
Posty: 12
Z tego, co widziałem, jest to chyba sytuacja normalna, bo u mnie też tak to działa, że jest ograniczony zakres przesuwu knota. Wynika to z konstrukcji mechanizmu z tego, co widzę.


Zgłoś ten post
Na górę
Post: 23 paź 2016, 21:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 sty 2016, 21:27
Posty: 62
Jesteś pewien? Ile knota możesz wysunąć max?


Zgłoś ten post
Na górę
Post: 24 paź 2016, 9:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 gru 2015, 14:47
Posty: 12
U mnie wykręciło się na 3mm, ale po bliższej analizie zobaczyłem, że mogę go sobie przeciągnąć ręcznie, przez tuleję trzymającą (a przynajmniej na suchym się da). Jak wysuniesz tę poziomą blaszkę i wykręcisz tak, że tuleja wyjdzie na wierzch, to będziesz mógł ją całkiem wyjąć i zobaczyć, jak to działa.


Zgłoś ten post
Na górę
Post: 24 paź 2016, 14:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 sty 2016, 21:27
Posty: 62
Masz rację :) Mój knot jest cały mokry i się rwie przy próbie wyciągnięcia. Tak czy inaczej, mechanizm jest sprawny.
Dzięki.


Zgłoś ten post
Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl